Deutsch - Français        
Forum
Contact
 
 
"Amis de la Fagne"
Beheerswerken
Raad van beheer
 
Receptie
 
 

Jaren lang heeft de mens de veengebieden gebruikt om zijn vee te laten grazen, om te hooien, zelfs om akkers aan te leggen. Al deze oude landbouwactiviteiten werden reeds vele jaren geleden opgegeven. Vele hectaren venen werden volgeplant met sparren. Deze bomen zaaien zich nu uit op de resterende open veengebieden. Wil men deze laatsten bewaren, dan is het noodzakelijk de opschietende bomen te vellen.

Om sparren te kunnen planten werden in sommige veengebieden (Deux-Series, Cléfay) die later natuurreservaat werden, draineringsgrachten gegraven. Langs daar stroomt het water weg dat zo noodzakelijk is voor het behoud van de typische veenflora. Het is dus nodig om in de oude grachten dammen te bouwen die het afspoelen afremmen.

Wat voorafgaat zijn twee voorbeelden van beheerswerken die door de vrijwilligers van "Les Amis de la Fagne", in afspraak met de bevoegde instanties, worden uitgevoerd. Vanuit heel de streek, maar ook uit Vlaanderen, Nederland en Duitsland komen natuurliefhebbers meehelpen.
Nieuwe "handen uit de mouwen" zijn altijd welkom! Een dagje frisse buitenlucht en gezonde lichaamsbeweging? Zeker iets voor U.
Om deel te nemen aan de beheerswerken is men verzocht te telefoneren tot de donderdag die de gekozen datum voorafgaat, naar één van de volgende nummers: J.-M. Bilet: 087/ 31 16 98 of J.-L. Demoulin: 04/355 14 53
Plaats van samenkomst: station van Verviers-Centraal om 8u30. Terug in Verviers rond 18u.

Voor verdere informatie, kunt u ons contacteren via het e-mail adres : info@amisdelafagne.be of door het invullen van het formulier (alleen in het Frans) - Kliek hier voor Franstalige internetsite

 
 
 
 
 
 
 
Copyright "les Amis de la Fagne" - Webmaster: Annick Pironet